La ce ore e bine să bei cafeaua. Studiile dau peste cap tot ce credeam până acum

20 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
La ce ore e bine să bei cafeaua. Studiile dau peste cap tot ce credeam până acum

Cel mai bun moment din zi în care să îţi bei cafeaua nu este în momentul trezirii, din păcate!

Chiar dacă mulți consumă cafeaua imediat cum se trezesc, efectul ei fiind de a-i revigora și de a-i face să le treacă somnul, iată că regula nu este și cea mai corectă, scrie tastingtable.com.

Ideal pentru a bea cafeaua este între orele 09.30 și 11.30 sau între 13.30 și 17.00, potrivit unui studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, în Bethesda, Statele Unite.

Explicația pentru această recomandare stă în faptul că în mod natural, corpul nostru se trezește între orele 8 și 9, iar ceasul biologic este receptiv la efectul cofeinei abia la câteva ore după ce ne trezim.

Se pare că, de fapt, băutul cafelei imediat după trezire nu are niciun efect pozitiv, din contră, doar creează dependență.

Cortizolul este cel care dă startul acestei cauze, iar dimineața, corpul produce efectul maxim, iar cel mai bine este ca organismul să nu primească cofeină în momentul în care cortizolul ne ajută oricum pe cale naturală să ne revigorăm.

Sună logic, dar practica ne omoară. Probabil dependenţa face să nu nimerim prea uşor drumul spre bucătărie, până la espressor...

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră