Șapte milioane de francezi au tatuaje!

17 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
 Șapte milioane de francezi au tatuaje!

14% dintre francezii adulți au tatuaje, potrivit unui studiu Ifop, respectiv șapte milioane de persoane, transmite BFMTVMidi. 
Dacă odinioară, doar marinarii sau prizonierii aveau tatuaje, azi, această practică s-a democratizat. În  2016, șapte milioane de francezi declarau că s-au tatuat, potrivit unui studiu Ifop, realizat pentru Sindicatul național al tatuatorilor (Snat), publicat marți în Le Parisien.

Această practică este mai frecventă la persoanele din categoria de vârstă 25-34 de ani.  17% dintre femei au un tatuaj, comparativ cu 14% dintre bărbați. De asemenea, potrivit acestui studiu, tot femeile (23%) sunt cele care declară că doresc să-și facă un tatuaj, comparativ cu 10% bărbați.

Toate lumea vrea un tatuaj, indiferent de vârstă, de nivelul social sau de sex, explică un celebrul tatuator Tin-Tin, președintele Snat în Le Parisien. Același studiu arată că 55% din totalul francezilor consideră tatuajul o artă (61% femei, 49% bărbați).

Studiul mai evidențiază că 61% dintre francezii tatuați sunt deciși să reia această experiență, că 67% declară că vor un tatuaj  într-o zonă discretă a corpului, dar care să fie vizibil atunci când merg în vacanță, în timp ce 43% îl vor într-o zonă vizibilă.

Ancheta a fost efectuată în noiembrie 2016, pe un eșantion format din 1.002 persoane, reprezentative pentru populația Franței, cu vârste peste 18 ani.   

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră