Care este cel mai sigur oraş din România. Nu este Capitala!

05 Feb 2017 | scris de Istvan Deak
Care este cel mai sigur oraş din România. Nu este Capitala! Galerie foto (3)

Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro în 2016, a desfășurat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra siguranței vietii în 42 de orașe din România, relatează bihon.ro.

Conform cercetării, la care au participat 93.532 români din toată țara, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță. 

Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Timișoara. 

Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea. 

La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cel mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. 

La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. 

Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. 

Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%.

Studiul privind siguranța care se bazează pe evaluările acordate de români orașelor și cartierelor în care locuiesc a fost realizat în colaborare cu agenția D&D Research și face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2017. 

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră