Concluzia lor ar trebui să ne dea de gândit: consumul zilnic de carne roșie, în special aceea procesată, crește sensibil riscul de apariție a unui diabet de tip 2, cunoscut și ca diabetul adult.
Rezultatele atrestă că a mânca circa 100 de grame de carne roșie zilnic crește cu 19% riscul de a deveni diabetic de tip 2. Iar probabilitatea este și mai ridicată dacă acea carne roșie este consumată sub formă de cârnați, hot-dog și mezelărie. Riscul ajunge chiar la 51%.
Experții recomandă consumatorilor să înlocuiască în alimentația lor carnea roșie, sau măcar o parte din ea, cu surse de proteine mai sănătoase, cum ar fi lactatele degresate, nucile sau cerealele complete, care exercită o acțiune preventivă contra diabetului adult, o maladie foarte la modă.
Factori importanți în evaluarea riscului reprezentat de carnea roșie pentru sănătate sunt vârsta și indicele de masă corporal al consumatorului. Cu cât ești mai în vârstă, ai indicele de masă corporală mai mare și consumi mai multă carne roșie, cu atât riscul de diabet este mai mare.