Franța interzice toate evenimentele cu participare de peste 1.000 de persoane, din cauza coronavirusului

09 Mar 2020
Franța interzice toate evenimentele cu participare de peste 1.000 de persoane, din cauza coronavirusului

Evenimentele cu peste 1.000 de participanţi au fost interzise în Franţa pentru a opri răspândirea coronavirusului, a anunţat duminică ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, la finalul unei şedinţe de peste două ore a Consiliului Apărării, desfăşurată la Palatul Elysée.

"La nivel naţional, sunt interzise toate evenimentele cu peste 1.00 de participanţi. Prefecţii, ministerele vor întocmi o listă cu evenimentele considerate utile pentru viaţa naţiunii", a anunţat Olivier Véran.

El a precizat că manifestaţiile, concursurile şi folosirea transportului în comun nu vor fi afectate.

Până în prezent, Guvernul francez interzisese adunările în spaţii închise cu peste 5.000 de persoane. O hotărâre dată publicităţii sâmbătă redusese durata interdicţiei la 15 aprilie, faţă de 31 mai iniţial.

Acest anunţ ar urma să aibă consecinţe importante în lumea sportului şi a spectacolelor. Autorităţile au anulat deja mai multe evenimente, printre care Salonul Cărţii prevăzut între 20 şi 23 martie sau Mondialul de tatuaje prevăzut între 13 şi martie la Paris.

Mai multe evenimente sportive au fost amânate în acest sfârşit de săptămână, cum ar fi meciul de fotbal din Ligue 1 dintre Strasbourg şi PSG prorgamat sâmbătă sau cel de rugby feminin dintre Scoţia şi Franţa în Turneul celor Şase Naţiuni.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră