Italia a devenit duminică ţara cea mai afectată de epidemia de coronavirus după China, potrivit unei noi numărători efectuate de AFP plecând de la cifre oficiale, scrie agerpres.ro.
Italia a înregistrat de la începutul epidemiei 7.375 de cazuri de Covid-19, dintre care 366 de decese. China se menţine pe primul loc, cu 80.695 de cazuri, dintre care 3.097 de decese.
În ultimele 24 de ore, Italia în înregistrat 133 de noi decese, ceea ce majorează la 366 numărul total de morţi de la începutul epidemiei, potrivit bilanţului oficial publicat duminică.
Numărul de cazuri de coronavirus a urcat la 7.375, cu 1.492 mai multe ca sâmbătă. Lombardia (nord), regiunea a cărei capitală este Milano şi care a fost plasată în carantină, rămâne cea mai afectată, cu 4.189 de cazuri şi 267 de decese.
De la începutul epidemiei, Italia a făcut 49.937 de teste. Cele mai multe cazuri pozitivate sunt concentrate în nord: Lombardia, urmată de Emilia-Romagna (capitala Bologna, 1.180 de cazuri) şi Veneto (capitala Veneţia, 670 de cazuri).
Dintre cele 7.375 de cazuri, 622 au fost vindecate şi 6.387 sunt în prezent pozitive. Dintre acestea din urmă, 3.557 sunt spitalizate cu simptome, 650 sunt la terapie intensivă şi 2.180 sunt în izolare la domiciliu.
Guvernul italian a adoptat o serie de măsuri draconice pentru a stăvili epidemia, printre care închiderea de şcoli şi universităţi până la mijlocul lui martie, pentru a preîntâmpina supraaglomerarea din spitale, şi mai ales măsura luată duminică: de a plasa în carantină o zonă foarte mare a teritoriului său, cu 15 milioane de locuitori.
Totuși, înainte ca măsurile să intre în vigoare, mulți italieni au reușit să plece, cu trenul sau cu avionul, din zonele de carantină.
În patru închisori din Italia au izbucnit duminică revolte, provocate de noile reguli menite să stăvilească epidemia de coronavirus, reguli care interzic vizitele familiale, a anunţat un sindicat al personalului din penitenciare,