Un convoi finlandez protestează în Helsinki după modelul canadian

05 Feb 2022 | scris de M.N.
Un convoi finlandez protestează în Helsinki după modelul canadian

Un convoi de mașini și demonstranți s-au adunat vineri seară în fața Parlamentului Finlandei, la Helsinki, pentru a protesta împotriva restricțiilor, a prețurilor mari la combustibil și pentru a cere demisia guvernului.

 

Protestul Convoiului din Finlanda a început vineri la Helsinki, manifestanții spunând că intenționează să se adune de la 18:00 până la 22:00, în semn de protest față de restricțiile Covid și costurile mari ale combustibilului.

Protestul va continua sâmbătă de la 10:00 până la 22:00, potrivit organizatorilor.

Cererile protestatarilor includ încetarea tuturor restricțiilor legate de Covid în Finlanda, o reducere cu 50% a taxelor pe combustibil și demisia actualului guvern.

Organizatorii au spus poliției că intenționează să folosească tactici de nesupunere civilă pentru a-și susține pretențiile.

Poliția spune că consideră că scopul este de a bloca traficul spre și din centrul Helsinki și a interzis vehiculele grele de marfă în centrul orașului alocând în acelasi timp resurse suplimentare pentru polițiști

Poliția nu a oferit încă o estimare a numărului de participanți probabil să participe, dar susține că evenimentul ar putea cauza perturbări semnificative și de lungă durată a traficului.

Grupul Convoy Finland 2022 de pe Facebook are aproximativ 63.000 de membri. Poliția le recomandă șoferilor să evite centrul orașului de vineri seara până la încheierea protestului și spun că vor oferi actualizări în timp real prin intermediul contului lor de Twitter.

Sursa: Yle.fi

Alte stiri din Externe

Ultima oră