Mai multe țări europene renunță la restricțiile antipandemie

06 Feb 2022 | scris de RADOR
Mai multe țări europene renunță la restricțiile antipandemie

Rusia relaxează de azi unele restricții anti-COVID, în pofida numărului mare de cazuri noi și a răspândirii rapide a variantei Omicron în întreaga țară. Potrivit noilor decizii, rușii nu se vor mai autoizola, în cazul în care au contractat coronavirus, iar la Moscova școlile și creșele nu vor mai impune izolarea pentru copii.

Autoritățile afirmă că restricțiile nu mai au sens, din moment ce Omicron se răspândeşte atât de rapid.

În plus, 20% din populația țării și 40% dintre moscoviți nu au niciun fel de simptom după infectarea cu Omicron.

Şi câteva țări europene au hotărât să renunțe la toate sau la o parte din măsurile de combatere a pandemiei.

Guvernul suedez a anunțat că va elimina toate restricțiile, mizând pe procentul ridicat al populației vaccinate și pe pericolul mai mic reprezentat de varianta Omicron a coronavirusului.

Aproape 84% dintre locuitorii acestei țări, cu vârste de peste 12 ani, au fost vaccinaţi anti-COVID-19, iar mai bine de jumătate dintre adulți au primit și doza booster.

Suedia se alătură astfel altor țări nordice, precum: Danemarca, Finlanda sau Norvegia, unde autoritățile au anunțat că sistemul sanitar nu mai este sub presiune, ca urmare a ratei mari de vaccinare.

Germania în schimb, unde proporția celor vaccinați este mai mică decât în alte țări occidentale, se confruntă în ultima perioadă cu o scădere a ritmului de administrare a serurilor anti-COVID-19.

Spania, unde peste 90% din populația de peste 12 ani este vaccinată cu schemă completă, se pregătește să renunțe, de la mijlocul săptămânii viitoare, la obligația purtării măștii de protecție în aer liber, iar Grecia, dependentă de veniturile din turism, a anunțat că, de luni, le va permite turiștilor străini cu certificat european de vaccinare să intre în țară fără să mai aibă nevoie de un test cu rezultat negativ la infecția cu coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră