Expert medical din SUA: al doilea val al coronavirusului ar putea fi mult mai grav

22 Apr 2020 | scris de A.A.
Expert medical din SUA: al doilea val al coronavirusului ar putea fi mult mai grav

Un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, aşteptat să lovească Statele Unite iarna următoare, cel mai probabil la începutul sezonului de gripă, ar putea fi mai grav decât primul deoarece se vor uni cele două valuri de îmbolnăviri: valul coronavirus și valul gripei anuale sezoniere, a avertizat marţi directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Robert Redfield, transmite AFP.

"Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o", a declarat Redfield, într-un interviu pentru cotidianul The Washington Post.

"Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent", a spus acesta, iar asocierea celor două va pune şi mai multă presiune pe sistemul de sănătate decât primul val de îmbolnăviri.

SUA au confirmat peste 800.000 cazuri pozitive COVID de la începutul pandemiei și 44.845 decese, plasând-o, astfel pe primul loc ca fiind cea mai afectată țară din lume.

CITIŢI ŞI: Experții Universității Oxford: oamenii se pot infecta cu noul coronavirus de mai multe ori

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului. În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni.

Dacă cele două virusuri se vor întâlni și vor avea un singur vârf al cazurilor confirmate va fi ”foarte, foarte, foarte, foarte dificil” ca sistemul medical american să facă față.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact, potrivit AFP.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră