Descoperire importantă în privinţa cancerului

26 Apr 2018
Descoperire importantă în privinţa cancerului

O echipă de cercetători de la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB) a definit, pentru prima dată, fazele de creștere ale unei tumori canceroase și a identificat tipurile de celule tumorale care produc metastaze în cazurile de cancer de piele și mamar, informează Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, într-un comunicat remis site-ului miscareaderezistenta.ro.

Echipa de cercetători a beneficiat de finanțare nerambursabilă din partea Consiliului European de Cercetare (CEC) pentru descoperirile sale, care reprezintă un mare pas înainte în domeniu, în condițiile în care cazurile de cancer de piele au cea mai ridicată rată de incidență la nivel mondial, iar cele de cancer mamar sunt cel mai frecvent întâlnite în rândul femeilor.

În ultimii 10 ani, profesorul Cédric Blanpain, liderul echipei, a beneficiat de grant-uri în valoare de 4 milioane de euro în sprijinul cercetărilor sale privind cancerul și al recentelor descoperiri.

Acestea din urmă au fost prezentate în revista Nature.  Echipa de cercetători a identificat cel puțin șapte tipuri diferite de celule tumorale și a demonstrat că nu toate funcționează la fel și nici nu produc toate metastaze. Descoperirile vor avea implicații majore pentru diagnosticarea, evoluția și tratamentul pacienților cu cancer.

"Sunt extrem de încântat să aflu că, încă o dată, cercetătorii finanțați de CEC au descoperit o cale pentru a soluționa un – permiteți-mi să-l numesc astfel – mister medical. Lupta împotriva cancerului este o misiune esențială a comunității științifice. Această descoperire subliniază importanța cercetării, bazată pe curiozitate, și cât de mult contribuie ea la dezvoltarea societății noastre", a declarat comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră