Austria va ridica majoritatea restricțiilor până pe 5 martie și analizează anularea obligației de vaccinare

16 Feb 2022
Austria va ridica majoritatea restricțiilor până pe 5 martie și analizează anularea obligației de vaccinare

Austria va ridica majoritatea restricțiilor rămase legate de COVID-19 până pe 5 martie, inclusiv renunțarea la ora de închidere înainte de miezul nopții pentru baruri și restaurante și permițând redeschiderea cluburilor de noapte, a declarat miercuri cancelarul Karl Nehammer, scrie Reuters.

Guvernul a spus că măsurile sunt ridicate cu prudență datorită incidenței mai mici a cazurilor severe în ultimul val de coronavirus, dominat de varianta extrem de contagioasă Omicron.

Reducerea restricțiilor va adânci îndoielile cu privire la implementarea legii recent adoptată care face vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie - prima măsură de acest fel din Uniunea Europeană.

Legea, care urmează să fie aplicată începând cu 15 martie nu a reusit să facă sa crească una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

„Pe 5 martie, cea mai mare parte a restricțiilor care împovărează atât de mult oamenii vor fi ridicate”, a declarat Nehammer într-o conferință de presă.

Guvernul a anunțat recent că, începând de sâmbătă, persoanele nevaccinate se pot întoarce la restaurante și magazine neesențiale dacă au fost testate. Nehammer a spus că astfel de dovezi de testare, vindecare sau vaccinare vor fi, de asemenea, abandonate, iar limitele privind numarul de participanti la evenimente vor fi ridicate până pe 5 martie.

Rămâne la latitudinea celor nouă provincii ale Austriei să decidă dacă vor menține restricții mai dure decât cele impuse de guvernul federal, ceea ce a făcut în general capitala Viena. Viena nu a permis celor nevaccinati să se întoarcă la restaurante, iar primarul urma să-și anunțe poziția mai târziu miercuri.

Cerința generală de a intra în Austria va fi relaxata de la dovada unui vaccin de rapel la dovada de vaccinare, vindecare sau un test recent, a declarat ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein.

În ceea ce privește obligația de vaccinare, un comitet de experți în domeniul sănătății și al dreptului constituțional care urmează să o analizeze, va raporta guvernului înainte de 15 martie, a spus Nehammer, sugerând că măsura ar putea fi eliminată înainte ca amenzile să intre în vigoare.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră