Tăriceanu: DNA, o instituţie "complet deraiată" şi "scăpată de sub orice control civil"

06 Mar 2017
Tăriceanu: DNA, o instituţie "complet deraiată" şi "scăpată de sub orice control civil"

Călin Popescu Tăriceanu,  președintele Senatului, este de părere că DNA este o instituţie "complet deraiată" şi "scăpată de sub orice control civil", în condiţiile în care procurorii nu sunt "nişte sfinţi care vin să aplice legea", ci nişte persoane care au "nişte carenţe de comportament, de judecată, de morală grave de tot".

"Decizia CCR nu a făcut decât să pună lucrurile într-un făgaş normal. Nu pot să nu spun că nu mi-a dat o anumită satisfacţie în sensul în care de doi ani de zile critic mereu abuzurile şi excesele pe care le fac anumite instituţii de forţă şi cu precădere DNA, în condiţiile în care DNA a ajuns să ancheteze Guvernul. Lucrul acesta este unic în istoria sistemelor parlamentare democratice ca procuratura să ancheteze modul în care Guvernul elaborează actele normative. Aşa ceva nu s-a văzut nicăieri", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la postul de televiziune B1 TV.

Tăriceanu a susţinut că DNA este o instituţie "complet deraiată" care îşi arogă puteri pe care nu le are. 
"Lucrul acesta nu a făcut decât să îmi dea un element suplimentar în convingerea pe care o am că DNA este o instituţie care e complet deraiată, care nu înţelege sensul functionării democratice a celor trei instituţii fundamentale în stat şi îşi arogă, aşa cum a spus şi CCR, puteri pe care nu le are", a completat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că DNA este "o instituţie scăpată de sub orice control civil, procurorii nu sunt nişte sfinţi care vin să aplice legea".
"Sunt unii care au nişte carenţe de comportament, de judecată, de morală grave de tot. Cum putem să avem încredere oarbă într-o astfel de instituţie? Derapajele pe care le vedem, abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat şi pe care unii nu vor să-l înţeleagă. O să-l înţeleagă când o să fie ei înşişi victimele abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o corupţie pe care ţi-o dă puterea nelimitată, corupţie morală", a completat copreşedintele ALDE. 

Tăriceanu a susţinut că „nu există o politizare a CCR” în condiţiile în care Curtea Constituţională este "un mecanism care e foarte echilibrat".    
"Există un echilibru tocmai pentru a nu risca o anumită alunecare în cadrul CCR. Dar, pe de altă parte, oamenii care sunt judecători la CCR au şi ei probabil anumite opţiuni politice. Ce vor cei care reclamă aşa zisa depolitizare? Să luăm pe unii care sunt spălaţi pe creier, care nu au nimic, care sunt ce? Ce sunt oamenii ăia care nu au niciun fel de opţiune în viaţă?", a adăugat preşedintele Senatului.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră