Tăriceanu: Vom vedea DNA anchetând miniștri pentru că au decis înăsprirea politicii fiscale față de multinaționale

25 Feb 2017
Tăriceanu: Vom vedea DNA anchetând miniștri pentru că au decis înăsprirea politicii fiscale față de multinaționale

Președintele Senatului, Călin Popescu - Tăriceanu, comentează pe pagina sa de Facebook motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește sesizarea CSM în legătură cu ordonanța 13, considerând că aceasta este un mesaj clar pentru această instituție, în privința separării puterilor în stat, împotriva imixtiunii sale în activitatea executivă sau legislativă.

De asemenea, Tăriceanu consideră că România se află într-un moment în care instituții de forță încearcă să impună în mod nedemocratic deciziile proprii în politica economică, socială sau externă.

____________________

"Motivarea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste sesizarea facuta de CSM referitoare la ordonanta adoptata de Guvern reprezinta nu doar o lovitura pentru conducerea CSM, dar si o readucere aminte a menirii acestui for.

CCR transmite CSM un mesaj clar: respectati separatia puterilor in stat. Este un mesaj pe care l-am dat și eu, in nenumarate randuri, ca presedinte al Senatului, cand CSM a intervenit brutal in activitatea Parlamentului.

Ne aflam intr-un moment de cotitura pentru Romania, in care institutiile de forta - nedemocratice – incearca sa devina stat in stat si sa decida politica economica, sociala, politica de investitii si chiar cea externa. Spre asta ne indreptam. In curand, vom vedea DNA anchetand parlamentari si ministri pentru ca au decis sa creasca salariul minim sau pentru ca au decis sa inaspreasca politica fiscala fata de multinationalele care isi exporta profitul. Deja se fac pasi in acest sens, sub obladuirea presedintelui Iohannis.

De curand, componenta CSM s-a schimbat, innoit, si sper ca aceste voci noi sa atraga atentia asupra exceselor institutiei. Mai ales acum, cand au de partea lor aceasta motivare a CCR. Este timpul ca CSM sa respecte separatia puterilor in stat si rolul sau in arhitectura sistemului de justitie", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Politic

Ultima oră