Andrei Caramitru: Rolul lui Nicușor Dan a încetat duminică seara. El n-a înțeles nimic!

12 Iun 2024
 Andrei Caramitru: Rolul lui Nicușor Dan a încetat duminică seara. El n-a înțeles nimic!

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Andrei Caramitru surprinde printr-o analiza extrem de lucidă asupra motivelor care au condus la realegerea lui Nicușor Dan ca primar la Bucureștiului, constatând că importanța acestuia în jocul politic a luat sfârșit odată cu victoria de duminică.

Mai mult, Andrei Caramitru consideră că, extrem de vulnerabil din punct de vedere juridic, Nicușor Dan nu-și va termina mandatul, urmând să fie ”eliminat” după ce actuala coaliție va reuși să se impună și în alegerile din decembrie, așa cum a făcut-o și în acest prim examen electoral, de o manieră categorică. 

_____________

”Singurul rol al lui Nicușor și motivul pentru care a fost protejat și i s-a permis să facă tot ce face este ca TOATĂ lumea din sistem vroia să scape de Firea. Asta a fost rolul lui, de asta a fost chiar de fapt susținut și favorizat de sistem (de asta au lansat 3 contracandidați în ultima secundă, nu unul singur din timp). 

Firea e periculoasă pentru ca nimeni nu vrea un baron al Bucureștiului + al Voluntari-ului, cu pretenții de șefie al PSD și de președinție . Nu când are vulnerabilități maxime. Risc sistemic. 

Deci - îl punem pe Nicușor. Îl ajutăm sa o blocheze până pierde de 2 ori - și așa e practic eliminată din orice cursa posibilă. Condiția a fost ca Nicușor să nu fie în nici un partid ca să nu încurce jocul mare. 

Bun. Acum Firea e eliminată. Psd - PNL au luat tot Bucureștiul (toate sectoarele, toate consiliile). Nu mai e nevoie de Nicușor DELOC. Rolul lui a expirat duminică seara . 

El nu a înțeles nimic. Cere maximalist banii sectoarelor și deciziile sectoarelor la el. Referendumuri și alte aberații. Când primarii de sector (vreo 4) au fost votați cu scoruri colosale. Când PSD-PNL e mai puternic decât oricând. Când motivul lui de existența (Firea) a dispărut.

Cum am tot scris - în situația actuală e complet izolat, nu are absolut nici o pârghie nimic. Și e ținta - deja Ciucu de la Sectorul 6, de la inaltimea votului de 74% l-a atacat brutal. Se încarcă armele acum. 

Și e super vulnerabil juridic pe abuz în serviciu, incompatibilitate , delapidare (plată amenzi personale din buget primărie). Nu își va termina mandatul . După alegerile generale - când PSD PNL iau tot și au 4 ani la butoane - va fi scos de pe scena . E inevitabil”, a scris Andrei Caramitru, pe Facebook.

Alte stiri din Politic

Ultima oră