Tăriceanu, judecat pentru mărturie mincinoasă

10 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Tăriceanu, judecat pentru mărturie mincinoasă

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, a decis astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au menținut o decizie a unui alt complet, care a respins, în noiembrie 2016, toate cererile și excepțiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA.

Urmează ca ÎCCJ să fixeze un termen pentru începerea judecării pe fond a dosarului. În 28 noiembrie 2016, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a decis că judecarea pe fond a dosarului în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe. Decizia a fost contestată de Tăriceanu şi este judecată miercuri de instanţa supremă.

În 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră