Tăriceanu: Binomul Coldea-Codruța, model pentru mulţi tineri

02 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: Binomul Coldea-Codruța, model pentru mulţi tineri

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă marţi, într-o postare pe Facebook, că există o criză de modele şi de cultură civică, iar mulţi dintre tinerii români dezamăgiţi s-au orientat către binomul Coldea-Codruţa, motiv pentru care ar trebui convinşi să susţină libertatea şi nu inchiziţia modernă. 

"Tinerii de astăzi beneficiază de oportunități deosebite. Spre deosebire de generațiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricții și îngrădiri, generația de azi își poate valorifica din plin atuurile personale de inteligență și educație. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în țări ca Spania, tinerii au ieșit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulți tineri, nu toți, și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înțeleg și cred că este și datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive și nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației", scrie Tăriceanu.

În opinia sa, tinerii trebuie convinşi că pot reuşi în România de astăzi. "Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, inițiativa personală sau competiția. Este rolul nostru să îi convingem că pot să reușească în România de astăzi: că pot să își găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să își deschidă o afacere, că trebuie să susțină libertatea și nu inchiziția modernă. Sunt convins că vom reuși și astăzi, de ziua lor (n.r. 2 Mai, Ziua Tineretului), le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!", conchide preşedintele Senatului.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Politic

Ultima oră