Rezultate parţiale la alegerile locale în Bucureşti şi în ţară

29 Sep 2020
Rezultate parţiale la alegerile locale în Bucureşti şi în ţară

Numărarea voturilor de la alegerile locale de duminică se apropie de sfârșit. În perioada următoare aceste date vor fi procesate, iar apoi vor fi anunțate rezultatele finale.

PNL și PSD sunt partidele care au câștigat cele mai multe consilii județene și primării.

PNL a obținut majoritatea voturilor în 17 județe, PSD în 15 și UDMR în patru. În alianțe cu alte partide, PSD a mai obținut majoritatea voturilor în alte patru județe - Bistrița-Năsăud, Buzău, Neamț și Dolj - iar PNL într-un singur județ, în Prahova, alături de USR-PLUS.

La București, pentru Consiliul General şi pentru consiliile sectoarelor 1, 2, 4, 5 și 6 PSD a obținut cele mai multe voturi, iar USR-PLUS la sectorul 3.

Pentru Primăria Generală, Nicușor Dan a obținut primul loc, cu 42,73%, el fiind susținut de PNL, USR şi PLUS, iar pe locul doi s-a clasat candidatul PSD, Gabriela Firea, cu 37,98%.

Pentru Primăria Sectorului 1 este cea mai strânsă luptă între Clotilde Armand, din partea USR-PLUS, care este pe primul loc la o diferență de un procent și ceva față de candidatul PSD, Daniel Tudorache; la Sectorul 2 pe primul loc este candidatul USR-PLUS Radu Mihaiu, la Sectorul 3 Robert Negoiță, din partea Alianței Pro București 2020, la Sectorul 4 Daniel Băluță - Alianța PSD - Partidul Puterii Umaniste Social Liberal, la Sectorul 5 Cristian Popescu Piedone - PPUSL și la Sectorul 6 Ciprian Ciucu, candidat PNL.

În țară au existat și candidați care au câștigat cu peste 70%: Emil Boc - PNL, care a obținut 74, 76% pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, Arpad Antal - UDMR - cu 76,49% pentru Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și Constantin Ion - PSD, cu 78,07%, care a candidat la Primăria Municipiului Buzău.

     

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră