Nicușor Dan ar putea demisiona de la conducerea USR

01 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Nicușor Dan ar putea demisiona de la conducerea USR

Partidul Uniunea Salvați România a decis prin vot, într-o ședință tensionată a Biroului Național al partidului,  să se poziționeze împotriva modificării Constituției pentru definirea mai clară a familiei, așa cum propune Coaliția pentru Familie și cum a trecut de o primă cameră a Parlamentului.

După vot, Nicușor Dan a părăsit ședința și le-a spus colegilor că demisionează. Ulterior, vicepreşedintele USR Elek Levente, preşedinte al USR Cluj, a declarat pentru News.ro că liderul partidului, Nicuşor Dan îşi va face publică joi decizia în privinţa demisiei. 

Însă într-un mesaj ulterior postat pe Facebook, liderul USR a evitat să lămurească situația sa. "Biroul Național al USR a luat o decizie. E singura știre pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaților USR din Târgu Jiu, Bușteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaș și Covăsânț din județul Arad", este mesajul postat în pagina sa oficială.

A fost un scor foarte strâns - 11 voturi pentru această decizie din cele 21 ale membrilor Biroului Național al USR, 8 voturi împotrivă și două abțineri.

Subiectul a fost dicutat și zilele trecute în USR, când Nicușor Dan a amenințat cu demisia, potrivit lui Cristian Ghinea și, din acest motiv, s-a amânat atunci luarea unei decizii, după 10 ore de discuții pe această temă. Miercuri s-a revenit asupra acestui subiect. Nicușor Dan ar fi spus în continuare că nu dorește ca USR să se pronunțe asupra acestei chestiuni, potrivit stiri.tvr.ro.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că organizarea unui referendum privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul definirii familiei, aflată în dezbaterea Camerei Superioare a Parlamentului, ar putea avea loc cel mai probabil în toamna acestui an.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră