Peste 160 de companii, printre care Facebook, Google și Microsoft, atacă în justiție decretul antiimigrație al lui Donald Trump

20 Apr 2017 | scris de Istvan Deak
Peste 160 de companii, printre care Facebook, Google și Microsoft, atacă în justiție decretul antiimigrație al lui Donald Trump

Peste 160 de companii americane în special din sectorul tehnologiei, printre care greii precum Facebook, Google, Amazon şi Microsoft, au luat din nou poziţie miercuri contra politicii antiimigraţie a lui Donald Trump, scrie latribune.fr.

Ordinul executiv revizuit semnat la începutul lunii martie de președintele american, la fel ca și prima versiune emisă la sfârșitul lunii ianuarie, ”provoacă daune substanțiale întreprinderilor americane, salariaților lor și întregii economii”, se afirmă într-un document transmis unei Curți de Apel din Virginia.

Această instanță trebuie să decidă asupra legalității ordinului care are scopul să interzică intrarea refugiaților și cetățenilor din șase țări musulmane, dar care constituie obiectul unei confruntări judiciare. Un judecător federal din Hawaii a blocat chiar aplicarea sa în cursul lunii martie.

Scrisoarea companiilor aduce un sprijin oficial oponenților decretului, amintind în special că SUA sunt o ”națiune de imigranți” și evocând contribuția acestora în viața economică, politică, culturală și sportivă a țării.

Aceasta afirmă de asemenea că decretul afectează capacitatea întreprinderilor americane de a concura pe scena internațională și a recruta salariați talentați și îndeamnă multinaționalele să se instaleze în afara Statelor Unite.

Documentul cuprinde în total 162 de semnături.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră