„WATER SONG” - mesajul copiilor din România transmis de Ziua Mondială a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane

26 Mar 2021 | scris de A.V.
„WATER SONG” - mesajul copiilor din România transmis de Ziua Mondială a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane Galerie foto (4)

În trei zile de la lansarea sa de Ziua Mondială a Apei, pe 22 martie, mesajul copiilor din România a ajuns la peste 3.000.000 de persoane.

Videoclipul „WATER SONG” este primul proiect sonor participativ al copiilor din România dedicat apei și a fost realizat la inițiativa Administrației Națională „Apele Române”, prin Programul Național Cantus Mundi. Materialul video rezultat a înregistrat peste 100.000 de vizualizări numai pe pagina de Facebook Cantus Mundi România, iar audiența totală a proiectului, cu cele peste 250 preluări în media națională, a cumulat peste 3.000.000 de persoane.


Producția „Water Song” („Cântecul Apei”) a fost realizată sub îndrumarea artistică a compozitorului și regizorului muzical Gabriel Scîrlet, cu ajutorul înregistrărilor cu sunete ale apei din natură trimise de aproape 1.000 de copii din Cantus Mundi, mixate cu voci ale corurilor din program și cu intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli TOTH.

Dezvoltarea proiectului și a campaniei „Water Song” reprezintă un demers de natură educativă și de protejare a mediului, care are în vedere conștientizarea și valorificarea apei ca resursă esențială în viața noastră, a tuturor. Videoclipul poate fi accesat pe pagina oficială de facebook a Administrației Naționale „Apele Române”, precum și pe pagina oficială de facebook  Cantus Mundi România și pe canalul Youtube Cantus Mundi.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră