Opera spaniolă se redeschide cu un concert pentru plante

22 Iun 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Opera spaniolă se redeschide cu un concert pentru plante

Spectatorii care vor lua parte la primul concert de după ridicarea stării de alertă, la opera Liceu din Barcelona, nu vor avea nevoie de măşti sau de mănuşi şi nici nu li se va cere să păstreze distanţa fizică.

Instituţia culturală catalană a anunţat că organizează un spectacol al unui cvartet de coarde care va interpreta muzică de Puccini pentru plante, relatează RADOR.

Totodată, melomanii din afara regnului vegetal vor putea audia concertul care va fi transmis prin livestream.

Directorul artistic al operei Liceu, Victor Garcia de Gomar, spune că spectacolul este menit să ne ajute să ne gândim la actuala etapă a condiţiei umane şi modul în care, în timpul carantinei, am devenit „un auditoriu privat de posibilitatea de a fi un public”.

La concertul interpretat de cvartetul Uceli pentru „regatul vegetal” la ora 17, luni, „oamenii vor deveni spectatorii propriei lor cronici sociale”, a spus Garcia de Gomas.

Eugenio Ampudia, artistul conceptual care se află în spatele spectacolului, spune că şi-a propus să reflecte ceea ce se petrece în Spania şi în lumea întreagă, unde Covid-19 i-a silit pe oameni să se retragă din zonele publice.

„Într-o vreme când o parte importantă a omenirii s-a baricadat în spaţii închise şi a fost obligată să renunţe la mişcare, natura a înaintat pentru a ocupa spaţiile pe care noi le-am cedat”, spune Ampudia.

La finalul concertului, plantele vor fi donate unui număr de 2.292 de lucrători sanitari drept mulţumire pentru eforturile făcute în ultimele luni.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră