Freddie Mercury- The Singles, pe vinil și CD (trailer)

27 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Freddie Mercury- The Singles, pe vinil și CD (trailer)

Inegalabilul solist al grupului Queen a avut și o strălucită carieră solo, în care a ajuns peste tot, de la cluburile din Munchen și New York, la marile săli de opera din lume.

Primul single, cu pseudonimul Larry Lurex

Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles va fi lansat de Mercury/Universal Music pe 2 septembrie ca box set alcătuit din 13 viniluri colorate de 7”, ce include un booklet cu fotografii, din care multe nu au fost publicate până acum. Materialul va fi disponibil și în formar de dublu CD cu un booklet de 20 de pagini. Primul său single solo a fost lansat cu o săptămână inainte de debutul grupului Queen. Lansat în 1973 sub numele Larry Lurex, coverul piesei I Can Hear Music după Beach Boys și Goin’ Back de pe fața B, au fost înregistrate de inginerul de sunet Robin Geoffrey Cable de la Trident Studios, în 1972.

Colaborare cu Giorgio Moroder

Pe masură ce cariera Queen luase avânt spre culmile succesului, Freddie și-a canalizat energia pe formație. A durat mai mult de un deceniu pâna a lansat cel de-al doilea single solo, Love Kills, în 1984, o colaborare cu faimosul producător italian de muzică disco, Giorgio Moroder. Devenită hit în Marea Britanie, piesa l-a condus pe Freddie ceva mai departe de sound-ul Queen, pregatind calea pentru ceea ce urma să facă ulterior.

Duet cu Montserrat Caballé

Albumul de debut al lui Freddie, lansat în 1985, Mr. Bad Guy, explorează muzica de care acesta s-a indragostit în cluburile din Munchen și New York. În 1987, el a intrat în lumea operei și a muzicii clasice, cu single-ul Barcelona. Un duet cu legendara soprană spaniolă, Montserrat Caballé, pe care Freddie o idolatriza. Piesa a luat naștere după ce aceasta l-a rugat să scrie o piesă despre orașul ei natal. Barcelona, unul dintre cele mai spectaculoase hituri, nu doar din cariera lui Freddie, dar și din istorie, a condus la un album de colaborări între cei doi artiști iar single-ul a fost ales drept imn al Jocurilor olimpice din 1992. Barcelona, împreună cu alte două extrase de pe album, The Golden Boy și How Can I Go On sunt incluse în box setul Messenger Of The Gods.

Pe 5 septembrie, Freddie ar fi împlinit 70 de ani

Aniversarea de 70 de ani a lui Freddie, din 5 septembrie a.c., va fi celebrată duminică, 4 septembrie, printr-o sărbătoare măreață la Montreaux, orasul elvețian pe care l-a iubit atât de mult. Evenimentul vine în sprijinul organizației The Mercury Phoenix Trust și va aduna fani și prieteni din întreaga lume, la Montreaux Casino.Cu acest prilej, Queen Extravaganza, trupa tribute oficială, va veni la Montreaux pentru a susține un concert în acea seară. Vezi mai jos prezentarea box setului Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles

Alte stiri din Muzica

Ultima oră