”Don’t Stop Me Now”, cel mai fericit cântec de pe Pământ

21 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
”Don’t Stop Me Now”, cel mai fericit cântec de pe Pământ

Un grup de cercetători de la Universitatea Missouri a stabilit că ”Don’t Stop Me Now”, al formaţiei Queen, este cel mai fericit cântec de pe Pământ, relatează Good Magazine. Ei au ajuns la această concluzie ciudată după ce au analizat efectele muzicii asupra stărilor emoţionale ale participanţilor la studiu.

Pe parcursul a două săptămâni, cercetătorii au ajuns la concluzia deloc surprinzătoare că muzica îi face pe oameni mai fericiţi, dar, pentru a stabili exact ce fel de muzică îi face cei mai fericiţi, au creat o formulă specială.

Expertul în neuroştiinţe Jacob Jolij a creat formula fericirii după ce a studiat 126 de cântece, lansate pe durata a 50 de ani, pe care le-a ales în baza unui sondaj realizat în rândul a 2000 de britanici.

Jolij a ales cântecele cu cele mai mari punctaje, stabilite în funcţie de tempo, cheie, temă şi analiza versurilor. "Modelul este foarte clar. Tempo-ul mediu a unui cântec care te face să te simţi bine este substanţial mai mare decât în cazul cântecelor pop obişnuite. În timp ce la cântecele pop media este de 118 bătăi pe minut, în cazul melodiilor care te fac să te simţi bine media este de 140-150 bătăi pe minut", a explicat Jolij.

Două treimi dintre repondenţi au ales “Don’t Stop Me Now”. Şi a reieşit că melodia trupei Queen are toate atributele fericirii. dar cum au reacţionat internauţii la o astfel de alegere? Nu prea bine, conform utilizatorilor Reddit.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră