Concertul-maraton "One World: Together At Home" a strâns din donații peste 127 milioane de dolari

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Concertul-maraton "One World: Together At Home" a strâns din donații peste 127 milioane de dolari

Concertul organizat de OMS și Global Citizen menit să arate recunoștința noastră, a tuturor față de cadrele medicale aflate în prima linie în bătălia împotriva noului coroavirus a adunat laolaltă sute de artiști din întreaga lume și personalități marcante ale zilelor noastre, precizează The Hill.

Durata evenimentului transmis live în toată lumea a fost de 8 ore și a adunat cei mai renumiți cântăreți de la John Legend la Sam Smith, dar și intervenții unor foste prime doamne ale Americii ca Michelle Obama și Laura Bush. Organizația Mondială a Sănătății prin intermediul Fondului Solidarity a primit 55,1 milioane de dolari în urma donațiilor strânse, iar diverse organisme și ONG-uri de pe plan local au adunat fonduri de peste 72 milioane de dolari, conform cifrelor oficiale transmise de Global Citizen(GC).

Prin intermediul unei postări pe Twitter, GC a prezentat impactul major al evenimentului moderat și a îndemnat oamenii să rămână puternici, să rămână în siguranță și a reinterat ideea că ne vom revedea în cel mai scurt timp în persoană.

Conform ultimelor cifre oficiale transmise de Universitatea Johns Hopkins, la nivel global s-au depășit 2,3 milioane de cazuri confirmate și aproximativ 161.000 decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus.

”Togeter At Home” a fost raportat ca cel mai mare concert din 1985 până în zilele noastre, atunci când a fost susținut evenimenntl Live Aid menit să strângă fondurile necesare luptei împotriva sida.

O parte din starurile implicate în eveniment au fost: Taylor Swift, Lady Gaga, Elton John, Andrea Bocelli, Celin Dion, The Rolling Stones, Paul McCartney, celebrii Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel și Stephen Colbert au moderat interviuri cu politicieni și cadre medicale.

Directorul general al OMS; Tedros Adhanom Ghebreyesus, a profitat de moment dorind să sublieze că suntem într-un punct în care trebuie să lăsăm deoparte neînțelegerile, să dărâmăm orice barieră dintre țări și să lăsăm să iasă la iveală doar ce avem noi mai bun de oferit lumii, menționează The Hill.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră