”Billie Jean”, primul videoclip al lui Michael Jackson care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube

17 Iun 2021 | scris de A.V.
 ”Billie Jean”, primul videoclip al lui Michael Jackson care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube

Videoclipul „Billie Jean”, probabil cea mai cunoscută dintre piesele lui Michael Jackson, este primul al Regelui Pop care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube şi al treilea din anii 1980 care reuşeşte performanţa, relatează News.ro.

„Billie Jean” urmează videoclipurilor „Sweet Child O’ Mine” – Guns N’ Roses şi „Take on Me” – a-ha, singurele din anii 1980 care au mai mult de 1 miliard de vizualizări pe platformă.

Videoclipul pentru piesa lui Jackson care a ajuns în 1983 pe primul loc în Billboard Hot 100, premiată cu două trofee Grammy şi nominalizată la categoria „cântecul anului” în 1984, a înregistrat zilnic, în 2021, în medie, 600.000 de vizualizări la nivel global.

Regizat de Steve Barron, clipul este unul dintre cele trei produse pentru a promova albumul „Thriller”, care rămâne cel mai bine vândut disc la nivel mondial. Videoclipul pentru piesa care dă titlul albumului are aproximativ 765 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Performanţa înregistrată pe YouTube vine cu câteva zile înaintea comemorării a 12 ani de la moartea lui Jackson, pe 25 iunie.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră