A murit Doru Stănculescu. “El Presidente” avea 71 de ani

24 Aug 2021 | scris de Andreea Vasilescu
A murit Doru Stănculescu. “El Presidente” avea 71 de ani

Artistul ​Doru Stănculescu, un nume de referință al muzicii folk din România, a murit la vârsta de 71 de ani.

“El Presidente”, așa cum era numit de fani și de prieteni,  a fost unul dintre fondatorii Cenaclului Flacăra.

.„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a scris folkistul Eugen Avram, pe Facebook.

A murit Doru Stănculescu

Doru Stănculescu avea 71 de ani. A fost un cântăreț și instrumentist de muzică folk. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga.

A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord.

A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.

„A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani). Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. Condoleanțe familiei”, a scris Nicu Alifantis, pe Facebook.

„N-a ști nimeni că m-am dus,Numai m-or vedea că nu-s…Dumnezeu să-l ierte pe „El Presidente” al folkului românesc!”, a scris folkistul Walter Ghicolescu.

„Mi-e imposibil să procesez….”, a scris și artista Maria Gheorghiu.

Iată câteva dintre cele mai frumoase cântece ale lui.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră