Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit. La revedere, ”Domnule doctor”!

28 Iun 2021 | scris de Marina Constantinoiu
Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit. La revedere, ”Domnule doctor”!

Florin Condurățeanu nu ne mai pupă pe suflet, așa cum ne obișnuise. Jurnalistul, despre care mulți aveau convingerea că era medic, pentru că era atât de familiarizat cu lumea medicală, având el însuși cunoștințe medicale, era căutat de oamenii de toate rangurile pentru a le ”repara” sănătatea.

Florin Condurățeanu a făcut stop cardiorespirator, luni seara, la 71 de ani! Jurnalistul a căzut în brațele fiului său, acasă. Nu a mai putut fi salvat. Condurățeanu a murit după ce a filmat la o televiziune una dintre emisiunile sale.

Jurnalistul avea și un stent montat, scrie stiripesurse.ro.

Condeiul lui Condurățeanu era unul extraordinar, meșter al împletirii cuvintelor în cele mai năstrușnice moduri. Jurnalistul talentat, sufletul imens, era însă și un fin observator al celor care veneau din urmă în gazetărie.

Avea o vorbă bună pentru orice metaforă nimerită de un jurnalist tânăr, dar și o critică fină acolo unde era cazul.

Iubitor al țării, al oamenilor, al animalelor sărmane, Florin Condurățeanu era, dincolo de orice, OM.

La ”Tzutzu”, cum îi spuneam noi, prietenii, colegii de breaslă, apropiații, apelam cu toții când aveam câte o problemă. Noi sau ai noștri. Noi sau cunoștințele noastre, că toți îi aduceam pe cap neamuri, prieteni, cunoștințe îndepărtate, toți cu câte un beteșug de reparat.

Mai mult decât atât, era o enciclopedie a oamenilor, despre absolut fiecare avea câte o poveste. Pe noi, colegii, prietenii, apropiații, ne botezase în fel și chip.

Medicul Horațiu Moldovan a relatat că a vorbit cu Condurățeanu cu câteva ore înainte de a muri.

”Am vorbit la ora 15 azi, dar nu se plângea de nimic. Era foarte bine, chiar am făcut anumite planuri de perspectivă. Mi-a fost pacient, în urmă cu câțiva ani, pentru o problemă periferică. Știu că era diabetic.”, a spus Horațiu Moldovan la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

”Sunt siderat, nu pot să cred. Zilele trecute am vorbit cu el. Este greu să îmi adun toate gândurile despre el, m-a surprins această veste. Nu dădea niciun semn de durere, de oboseală. Mă gândesc că pe căldura aceasta...”,  a spus medicul Mircea Beuran, luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

"L-am sunat pe Răzvan (fiul ziaristului - n.r.) şi mi-a confirmat că i-a murit în braţe. De la muncă i s-a făcut rău, venea de la muncă sau tocmai venise de la muncă. (...) Cred că suntem şocaţi toţi şi va fi greu să ne revenim. (...). Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurăţeanu: un fel de patriarh al jurnaliştilor. (...) Să îl păstrăm în memoria noastră aşa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om", a declarat fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, la România Tv.

„Nu exista om care sa fi ajutat mai multa lume pe planeta decat Florin Condurateanu. A salvat, la propriu, sute de vieti. Si am ajuns, tocmai eu, sa fac breaking news pe moartea lui fulgeratoare.

Iarta-ma, Țuțule, numai noi doi ști(a)m pentru ce”, a punctat Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Dumnezeu să te odihnească, Tzutzu! Te credeam nemuritor!

P. S: Acolo, Sus, când te vei întâlni cu El, spune-i că ”vii din partea noastră”! Armata ta de salvați.

 

UPDATE

Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun de la Florin Condurățeanu: sicriul este depus în Sala de Marmură din Casa Presei, până mâine, la ora 17.00, după care este dus la capela de la cimitirul Bellu. Înmormântarea are loc joi, la ora 12.00, la cimitirul Bellu. Puteți veni și în seara aceasta, până la ora 22.00.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră