Proprietarul ProTV, Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter

29 Mar 2021 | scris de I.D.
Proprietarul ProTV, Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter

Cinci persoane, printre care și proprietarul ProTV, Petr Kellner, au decedat în urma unui accident de elicopter. Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropierea unui ghețar, în Alaska, spun autoritățile. Kellner, 56 de ani, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes, se afla la bordul unui Airbus AS350 B3 închiriat.

Există și un pasager care a supraviețuit. Este internat în stare critică, dar stabilă.

Autoritățile vor face o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

Miliardarul se afla într-o excursie exclusivistă și riscantă de heli-skiing. Prețul unei astfel de aventuri, care include cazare și curse de heli-ski, este de 15,000 de dolari pe săptămână.

„Veștile sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care operăm și pentru familiile celor decedați”, spun proprietarii cabanei la care turiștii erau cazați. Kellner era un oaspete frecvent al stațiunii Judd Lake, Alaska.

„În cei 17 ani de activitate, este prima dată când ne confruntăm cu un asemenea eveniment”, au menționat oficialii cabanei.

Petr Kellner era căsătorit și avea patru copii. El deținea compania de investiții PPF Group, care, în octombrie 2020 a achiziționat rețeaua de televiziuni Central European Media Enterprises, proprietarul ProTV-ului la acea vreme, pentru 1,1 miliarde de dolari.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră