Producătorul belgian Barry Callebaut a deschis la Anvers o Academie a Ciocolatei. Belgia este renumită pentru sortimentele de ciocolată fină, unul din principalele produse de export ale ţării.
Academia Ciocolatei de la Anvers este a 23-a din lume și a doua din Belgia. Este găzduită de Muzeul Național al Ciocolatei, informează stiri.tvr.ro.
Institutul va oferi pregătire profesională pentru creatori de produse din ciocolată și cofetari profesioniști, dar și amatorilor care vor să-și îmbunătățească performanțele.
Felicie Vinckier, coordonator Academia Ciocolatei Benelux: "Putem vedea oameni care sunt realmente interesaţi, gurmanzi, oameni care iubesc ciocolata şi vor să înveţe mai mult despre ea. Este o pregătire profesionistă, deci trebuie să ştie teoria mai întâi."
Cursurile durează cinci zile, iar prețul este de 400 de euro pentru un atelier de două zile.
Belgienii sunt mari amatori de ciocolată. Fiecare belgian consumă, în medie, 6 kilograme pe an.