Zelensky luptă cu inamicul ascuns: ucrainenii ajută Rusia, scrie NewYorkTimes

19 Iul 2022
Zelensky luptă cu inamicul ascuns: ucrainenii ajută Rusia, scrie NewYorkTimes

Odată cu demiterea șefului său de informații și a procurorului sef, președintele Volodimir Zelensky a semnalat o abordare mai agresivă față de o a cincea coloană care subminează efortul de război al Ucrainei. Ucraineni simpatizanți ai rușilor raportează locațiile țintelor ucrainene, cum ar fi garnizoanele sau depozitele de muniții, preoții au adăpostit ofițerii ruși și au informat despre activiștii ucraineni din zonele ocupate de ruși, colaboratorii au scos explozivi de pe poduri, permițând trupelor ruse să treacă, scrie New York Times.

Chiar dacă se angajează într-o luptă acerbă cu Rusia pe câmpul de luptă, Ucraina poartă, de asemenea, război pe un alt front, mai întunecat: îndepărtarea spionilor și colaboratorilor care oferă ajutor crucial forțelor invadatoare.

În timp ce societatea ucraineană în ansamblu s-a unit în apărarea țării, simpatizanții ruși raportează locațiile țintelor ucrainene, cum ar fi garnizoanele sau depozitele de muniții, spun oficialii ucraineni. Preoții au adăpostit ofițerii ruși și au informat despre activiștii ucraineni din zonele ocupate de ruși. Un oficial a spus că colaboratorii au scos explozivi de pe poduri, permițând trupelor ruse să treacă.

Problema a fost scoasă în evidență duminică seara, când președintele Volodymyr Zelensky a demis doi înalți oficiali ai forțelor de ordine, spunând că nu au fost suficient de agresivi în eliminarea trădătorilor. A fost prima remaniere majoră a încrederii sale de la începutul războiului.

Alte stiri din Life style

Ultima oră