Zelensky: „Pace”, „victorie”, „Ucraina” - trei cuvinte pentru care ne luptăm de o sută de zile

04 Iun 2022
Zelensky: „Pace”, „victorie”, „Ucraina” - trei cuvinte pentru care ne luptăm de o sută de zile

 „Sunt trei cuvinte pentru care ne luptăm de 100 de zile, după 8 ani: pace, victorie, Ucraina” spune mesajul președintelui Volodymyr Zelensky în videoclipul postat pe rețelele de socializare. 

„Acum o sută de zile ne-am trezit cu o realitate diferită. În 2014, Rusia ne-a adus cuvântul „război”. Pe 24 februarie a adăugat „la scară completă”.

Timp de 100 de zile am găsit sau primit, văzut sau șters, încă alte cuvinte.Toate importante și toate trebuie amintite astăzi.

În primul rând, acestea sunt două cuvinte: „eroii noștri”. În primul rând, oameni care ne apără statul din noaptea de 24 februarie.

În fiecare zi aveam cuvinte care sunt mult mai mult decât cuvinte pentru toată lumea acum. Cuvinte grele. „Hostomel”, „Borodyanka”, „Okhtyrka”, „Chernihiv”, „Harkiv”, „Kherson”, „Izyum”, „Melitopol”, „Mariupol” și „Azovstal”.

Și cu ei - „armată”, „artilerie”, „marină”, „gărzi de frontieră”, „informații”, „gărzi naționale”, „poliție”, „apărare teritorială”, „aviație”, „piloții noștri eroici”. Și, de asemenea, cuvântul „fantomă”. Fantoma de la Kiev. Care a distrus dușmanii și a supraviețuit.

Printre cuvintele pe care inamicul nostru a vrut să le ștergă, se numără Volnovakha și Saltivka, Popasna și Severodonețk. Le vom scrie din nou, dar în felul nostru. La fel ca Bucha și Mariupol. vom scrie în dreptul cuvântului: "Tribunal”, a mai spus Zelensky

Alte stiri din Externe

Ultima oră