Iată 17 semne că suferi de narcisism. De ce ajungem să disprețuim narcisiștii, după ce i-am iubit?

09 Mai 2021
Iată 17 semne că suferi de narcisism. De ce ajungem să disprețuim narcisiștii, după ce i-am iubit?

În mitologia greacă, Narcis era un tânăr vânător de o frumusețe deosebită – fiul ninfei Liriope și al zeului fluvial Cefis – dar de o mândrie fără seamăn, care-l împingea să umilească orice muritor ce se îndrăgostea de el.

Deși era înconjurat de dragostea și admirația celor care îl întâlneau, Narcis rămânea indiferent la atențiile și propunerile amoroase. De frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo, însă și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzând că dragostea ei nu era împărtășită.

Nemesis hotărăște să îl pedepsească pe Narcis, făcându-l să își vadă chipul în apa unui izvor. Tânărul s-a îndrăgostit de acea imagine, murind de durere, fiindcă nu ajungea la tânărul pe al cărui chip îl vedea în apă.

Dar cine este Narcis în zilele noastre?

Este un sentiment frumos să fii admirat. În mod natural te face să te simți bine atunci când primești atenție și ți se acordă importanță. Și, da, sunt momente în care ne scoatem în evidență și ne laudăm singuri. Însă, atunci când  încrederea de sine depășește o limită, după care devii manipulativ și exigent, s-ar putea să fie nevoie să îți revizuiești atitudinea.

Continuarea articolului, AICI

Alte stiri din Life style

Ultima oră