Bărbații europeni sunt mai mari amatori de selfie decât femeile

03 Iul 2017
Bărbații europeni sunt mai mari amatori de selfie decât femeile Galerie foto (3)
Aţi remarcat asta? Nu de alta, dar acum e oficial: bărbaților le place mai mult să își facă selfie decât femeilor! Astfel, potrivit Huawei Summer Barometer, un studiu care a analizat tiparele comportamentale ale utilizatorilor de smartphone-uri în Europa Centrală și de Est, precum și în țările nordice, bărbații fac mai multe fotografii de tip selfie (77%) în comparație cu femeile (69%).

 “Suntem plăcut suprinși de aceste rezultate. Timp de ani de zile, performanțele în materie de fotografiere reprezentau unul din cele mai importante aspecte în alegerea unui smartphone nou, iar camerele frontale încep să cântărească din ce în ce mai mult în luarea deciziei de cumpărare. Dar faptul că bărbații folosesc camera frontală mai des decât femeile este un lucru neașteptat. La fel și preferința românilor pentru acest tip de fotografie, care îi situează pe un loc fruntaș în Europa. Noi suntem însă pregătiți să le oferim unele din cele mai bune tehnologii existente pe piață, mai ales că noul Huawei P10 integrează prima cameră frontală concepută în colaborare cu Leica”,  a declarat Fred Wangfei, director Huawei Consumer Romania.

De asemenea, tot studiul confirmă faptul că, cu cât este utilizatorul este mai tânăr, cu atât este mai probabil ca acesta să prefere fotografiile de tip selfie.
 
Dar nu toți utilizatorii au același tip de comportament, de exemplu, studiul arată că în nordul Europei, tendința scade considerabil, pe când în sudul Europei crește: 84% dintre cei din Bulgaria preferă selfie-ul, precum si 83% dintre români, 82% dintre sârbi și 78% dintre greci.
 
La polul opus, selfie-urile nu sunt la fel de populare în Danemarca (59% ), Suedia și Finlanda (62%).
 
 

 

 

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră