Dispută între copii pe averea lui Johnny Hallyday. Ce a decis instanţa

13 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Dispută între copii pe averea lui Johnny Hallyday. Ce a decis instanţa

Un tribunal francez a înghețat bunurile imobile și redevențele legendei franceze Johnny Hallyday, între timp urmând să se pronunţe asupra testamentului lăsat de starul rock, relatează BBC.

Cîntaretul a murit de cancer în decembrie și i-a lăsat totul celei de-a patra soții Laeticia și fiicelor lor adoptive. Copiii săi mai mari, din căsătoriile şi relaţiile anterioare, contestă dorinţa tatălui lor, invocând legea franceză care interzice excluderea copiilor de la moștenire.

Mass-media franceză speculează că starul rock a lăsat aproximativ 100 de milioane de euro. Un album postum, care se așteaptă să fie foarte bine vândut, va fi lansat în 2018.

Curtea de la Nanterre a decis împotriva celor doi copii dintr-o căsătorie și o relație anterioară - cântăreţul David Hallyday, 51 de ani, și actrița Laura Smet, 34 - care un cuvânt de spus în cazul albumului.

Hallyday, care a fost extrem de popular în Franța natală, a vândut peste 100 de milioane de discuri într-o carieră de aproape 60 de ani.

În 2014 şi-a înregistrat un testament în California, unde avea o locuință și domiciliul fiscal. Nu au fost făcute publice detalii despre testamentul starului rock, dar avocații copiilor mai mari spun că totul - inclusiv o cabană elvețiană și o proprietate în Caraibe - a fost lăsat Laeticiei, a patra sa soție cu care a fost căsătorit 21 de ani, și fiicele lor Jade și Joy.

Copiii săi mai mari spun că testamentul contravine legilor franceze de moștenire care împiedică o astfel de practică. Un judecător trebuie să cântărească dacă Hallyday, de când a murit de cancer pulmonar în Franța, a fost rezident american sau francez, hotărând astfel dacă testamentul său încalcă legea franceză.

Alte stiri din Life style

Ultima oră