Companiile din România pot achiziționa abonamente de sănătate emoțională, care includ sesiuni de psihoterapie și coaching, pentru angajați

21 Iul 2020 | scris de A.V.
Companiile din România pot achiziționa abonamente de sănătate emoțională, care includ sesiuni de psihoterapie și coaching, pentru angajați

Abonamente de sănătate emoțională pentru angajați, care includ sesiuni de psihoterapie și coaching, pot fi achiziționate de companiile din România. Soluția asigură un echilibru emoțional pentru angajați.

Up România și 4mind anunță că vin cu o nouă abordare pe piața beneficiilor extrasalariale, ce permite companiilor mici și mijlocii să-și optimizeze costurile, transformând serviciile de psihoterapie și coaching într-un beneficiu accesibil întregii echipe.

Începând cu 21 iulie, companiile interesate pot achiziționa abonamentele 4mind pe platforma Up-achizitii.ro, la prețul special de 9 lei/lună per angajat, iar fiecare angajat va beneficia de 4 sesiuni de psihoterapie și coaching anuale cu ajutorul unei rețele de specialiști cu acoperire națională, acces 24/7 la asistentul virtual de wellbeing Serena, precum și articole, exerciții, activități și webinarii periodice de wellbeing.

„Prin intermediul acestui parteneriat, Up România completează gama soluțiilor eficiente, personalizate și inovatoare pentru companii, disponibile prin platforma Up-achizitii.ro, cu beneficii extrasalariale de sănătate emoțională”, se arată într-un comunicat.

Conform raportului Comisiei Europene, Health at a Glance, unul din șase europeni se confruntă cu o boală mintală într-un an, dar o mare parte dintre aceștia nu urmează niciun tratament.

Totodată, costurile asociate dezechilibrelor emoționale sunt extrem de mari pentru companii, impactul acestora fiind estimat doar pentru companiile din România la 1,2 miliarde de euro anual.

„Specialiștii în domeniu atrag de ani buni atenția că mediul de lucru poate avea un impact semnificativ asupra sănătății psihice a fiecărei persoane. Preocuparea noastră ca furnizor de soluții și beneficii pentru piața muncii din România este de a contribui la îmbunătățirea stării de bine a angajaților, astfel încât aceștia să-și împlinească potențialul, atât la locul de muncă, cât și în viața personală”, a spus Elena Pap, director General Up România și director regional în cadrul grupului Up.

Andreea Belenes, unul dintre fondatorii 4mind, a declarat la rândul său că obținerea de ajutor pentru câștigarea echilibrului emoțional este deseori stigmatizată, mai ales la locul de muncă.

„4mind are o abordare unică care de-stigmatizează în mod eficient sănătatea mintală, punând-o la dispoziția tuturor. Acum companiile pot oferi tuturor angajaților o soluție prin care fiecare folosește resursele disponibile în ritmul propriu, în funcție de nevoi, indiferent că preferă să discute direct cu un psihoterapeut sau coach, se simt mai confortabil să apeleze la consilierea virtuală cu Serena sau, prin autoeducare, își propun să urmeze singuri exerciții și sfaturi utile pentru menținerea stării de bine”, a explicat Belenes.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari.

Cu o prezență de 18 ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța business-ului companiilor.

Platforma Up Achiziții este soluția digitală pentru întreprinderile mici și mijlocii din România, care negociază oferte de produse și servicii, de la parteneri de top.

4mind.ro este prima platformă românească cu beneficii de sănătate emoțională pentru angajați care oferă servicii de psihoterapie și coaching sub forma unui abonament lunar foarte accesibil, ușor de implementat și de utilizat.

Fondat cu o investiție de 60.000 de euro, start-up-ul 4mind este prezent pe piață din aprilie 2020.

Alte stiri din Life style

Ultima oră