Dragoş Petrescu, fondatorul grupului City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor, spune că firmele din industria HoReCa trebuie să îşi păstreze angajaţii pentru a putea relua activitatea după trecerea crizei, iar o soluţie este aceea de a folosi facilitatea oferită de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic.
În această perioadă, cea mai importantă resursă sunt angajaţii, precizează Dragoş Petrescu, în cadrul emisiunii de business ZF 15 minute cu un antreprenor.
Antreprenorul speră la reluarea activităţii în luna iunie şi să funcţioneze cu 50% din capacitatea pe care o avea înaintea începerii crizei, iar până la sfârşitul anului se aşteaptă la o recuperare a cifrei de afaceri de 60%.
Dragoş Petrescu spune că în această perioadă, companiile din industria HoReCa au nevoie de o reinventare pentru a putea supravieţui, astfel, antreprenorii trebuie să se focuseze pe linii noi de business precum cateringul instituţional sau livrările la domiciliu.
Fondatorul City Grill afirmă că în urma măsurilor luate de autorităţi pentru stoparea răspândirii coronavirusului, de la închidere pentru public a tuturor restaurantelor şi cafenelelor, s-a focusat pe trei direcţii noi de business precum cateringul instituţional, livrările către spitale sau fabrici, livrarea către supermarketurile care au componenta de ready-to-meal şi livrările la domiciliu.
articolul integral, AICI