Zoom introduce un sistem de securizare integrală a conversațiilor și funcții noi, după ce la începutul pandemiei utilizatorii au criticat nivelul de securitate al apelurilor, relatează Forbes.
Prima și, probabil, cea mai importantă caracteristică nouă anunțată de Zoom este sistemul de criptare „end-to-end” (de la un capăt la altul), pe care compania îl va introduce de săptămâna viitoare. Criptarea end-to-end înseamnă că nimeni nu are cheile/parola pentru a accesa un apel, nici măcar Zoom sau instituții guvernamentale de securitate.
Oferta de criptare „end-to-end” a Zoom este opțională și poate fi activată la nivel de cont, grup și utilizator. În funcție de modul în care administratorul contului configurează caracteristica, acesta poate fi activată și dezactivată de către gazdă la o întâlnire, în funcție de sensibilitatea discuției.
Zoom a anunțat și alte caracteristici noi care speră să le sporească baza de utilizatori. OnZoom este o platformă pentru utilizatorii Zoom pentru a crea și găzdui evenimente gratuite, plătite sau de strângere de fonduri. A fost adăugat, de asemenea, un instrument numit Zapps care conectează alte aplicații direct în Zoom. Funcțiile rivalizează cu Teams de la Microsoft și cu oferta sa de comunicații avansate, care este strâns integrată cu celelalte servicii ale companiei.
O altă caracteristică nouă, Immersive Scenes, permite gazdei să seteze o temă personalizată de fundal pentru întâlniri sau să creeze machete în care videoclipurile participanților sunt încorporate într-o scenă pe care toată lumea o partajează, cum ar fi o sală de clasă sau o sală de judecată, similar cu „Modul Împreună” al Teams.
Galeria inteligentă Zoom Rooms folosește inteligența artificială (AI) pentru a reprezenta participanții în cameră pentru a permite o mai bună comunicare între persoanele aflate față în față la birou și cei de la distanță.
Alte caracteristici includ opțiuni de comandă vocală și asocierea simplificată a dispozitivelor personale și o serie de îmbunătățiri pentru a permite interacțiunea între mobil, desktop și camere.