Ce aplicații colectează cele mai multe date personale

18 Noi 2020
Ce aplicații colectează cele mai multe date personale

Clario.co a analizat 48 de aplicații din sectoare diverse, pentru a descoperi ce permisiuni cer acestea de la consumatori.

Armata SUA cumpără date despre mișcările granulare ale oamenilor din întreaga lume, culese din aplicații cu aspect inofensiv, scrie Vice. Cea mai populară aplicație pentru grupul de persoane vizat este una pentru musulmani – o aplicație de rugăciune și despre Coran, cu peste 98 de milioane de descărcări în toată lumea. Astfel, aflăm încă o dată că armata SUA, care a folosit și alte date de localizare pentru a organiza atacurile cu drone, cumpără acces la date sensibile despre persoane, de la aplicațiile specializate pe comunicarea între utilizatori.

Campionii colectării de date personale

Clario.co a analizat 48 de aplicații din sectoare diverse, pentru a descoperi ce permisiuni cer acestea de la consumatori, informează Ecompedia. Aceste companii pot colecta informații la care ne așteptăm cu toții (numele, data nașterii, adresa de e-mail), dar și date mai obscure: dacă ai animale de companie, ce hobby-uri ai, ce greutate, care îți este orientarea sexuală, informații bancare și legate de salariu, link-uri către conturile social media.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră