Ce riști dacă deschizi un cont pe Facebook cu numele altuia

26 Oct 2020
Ce riști dacă deschizi un cont pe Facebook cu numele altuia

Este la mintea cocoșului că nu ai voie să preiei identitatea altei persoane și mai ales să o folosești în scopuri ilegale. Iată că această faptă reprobabilă nu pare la fel de evidentă online. Desigur, este împotriva legii să creezi un cont pe o rețea de socializare, cu numele altei persoane, iar apoi să-l folosești pentru a-i prejudicia imaginea.

Nu știm dacă bărbatul din România care a făcut asta pe Facebook cunoștea legea, dar cert este că acum riscă o condamnare de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Fals, violarea vieții private, șantaj

După ce s-a despărțit de iubita lui, bărbatul a creat pe un site XXX un cont cu datele femeii și a încărcat acolo un filmuleț în care cei doi întrețineau raporturi sexuale. Nu s-a oprit însă aici: a creat și un cont de Facebook, cu datele personale ale fostei iubite și le-a adăugat în rețea pe prietenele ei. A folosit aceste contacte pentru a distribui clipul video amintit.

Judecătoria Braşov l-a condamnat pe inculpat la 3 ani și 8 luni de închisoare. Femeia s-a constituit parte civilă în proces şi a obţinut daune morale de 100.000 de lei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră