Los Angeles devine prima metropolă care își va testa gratis toți locuitorii

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Los Angeles devine prima metropolă care își va testa gratis toți locuitorii

Los Angeles a devenit prima metropolă impotantă care oferă testări gratuite pentru toți cetățenii, indiferent dacă aceștia au simptome sau nu, relatează BBC.

Primarul Eric Garcetti a făcut anunțul la câteva ore după ce a fost anunțată cea mai mare creștere zilnică a cazurilor noi de Covid-19.

Până acum, doar angajații din domeniile esențiale și cei care aveau simptome puteau fi testați din cauza imposibilității de a achiziționa kiturile necesare testării.

În același timp autoritățile din California au închis toate plajele.

California este cea mai populată regiune din Statele Unite, iar măsurile aplicate zonelor de recreea din jurul plajelor au fost diferite, marea majoritate au fost închise de săptămâni bune, iar cele rămase deschise au impus măsuri de distanțare fizică.

Imaginile din weekend cu plajele aglomerate din zona de sud a Los Angeles a determinat guvernatorul Gavin Newsom să declare că acest comportament mult prea relaxat ar putea anula toate eforturile depuse în ultimele săptămâni, iar numărul celor infectați ar putea crește exponențial.

Los Angeles a raportat aproape jumătate din totalul infectărilor înregistrat în întreg statul California cu peste 48.000 cazuri confirmate și 1.900 decese.

Din cauza cererii mari a realizat un site pentru înscrieri.

Testele, finanțate în parte printr-un grant al Rockefeller Foundation printr-o co-fondată de actorul Sean Penn, vor fi disponibile prin programare oricărei persoane.

Până acum, doar angajații din domeniile esențiale și cei care aveau simptome puteau fi testați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră