Primul caz din lume cu dependenţă de jocul video Fortnite

18 Sep 2021 | scris de A.V.
Primul caz din lume cu dependenţă de jocul video Fortnite

Iată că s-a ajuns și la asta.

Un tânăr din Spania este primul caz din lume care a fost spitalizat pentru dependenţă gravă de jocul video Fortnite. Adolescentul a început să manifeste un comportament care l-a condus la autoizolare la domiciliu şi la respingerea interacţiunilor sociale.

Spitalul din Castellon, unde a fost internat băiatul, a vorbit pentru prima oară despre cazul adolescentului. Acesta a fost spitalizat după ce a început să prezinte simptome de dependenţă comportamentală gravă.

Ce înseamnă asta? Izolarea la domiciliu, respingerea interacţiunilor umane, refuzul de a apela la serviciile sanitare, lipsă de flexibilitate personală persistentă, interes slab faţă de cei din jur sau lipsa altor activităţi.

Potrivit echipei care l-a îngrijit, minorul prezenta, de asemenea, alterări în desfăşurarea activităţilor vieţii cotidiene şi ale ritmului somnului, scrie adevarul.ro.

Dependenţa de jocurile video acţionează ca o sublimare a unei nelinişti, provocate de pierderea unei persoane dragi, sau de anxietatea derivată dintr-o creştere a exigenţelor în contextul educaţional.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră