Zelensky: Soldații ruși sunt în Bakhmut dar orașul „nu este ocupat”

21 Mai 2023
Zelensky: Soldații ruși sunt în Bakhmut dar orașul „nu este ocupat”

Orașul Bakhmout „nu este ocupat” , a susținut Volodymyr Zelensky în cadrul unei conferințe de presă de la summitul G7 din Japonia, abținându-se să ofere mai multe detalii și după ce anterior a făcut remarci ambigue, scrie Le Monde.

„Astăzi sunt la Bakhmut”, a adăugat Zelensky, neclar dacă se referea la soldați ruși sau la trupele ucrainene.

„Nu vă pot împărtăși opiniile tactice ale armatei noastre. Cel mai dificil ar fi dacă ar exista o eroare tactică în Bakhmout și oamenii noștri ar fi înconjurați ”, a adăugat Zelensky. „Nu există nicio neînțelegere. Înțeleg pe deplin ce se întâmplă în Bakhmut. Și toți înțelegem clar de ce se întâmplă toate acestea ”, a spus el din nou, încă o dată, fără a-și explica cuvintele.

De asemenea, președintele a făcut o paralelă între imaginile distrugerii cauzate de luptele de la Bakhmout și cele ale bombardamentului atomic de la Hiroshima de către Statele Unite în 1945, care a ucis în jur de 140.000 de oameni.

„Pot spune sincer că fotografiile cu Hiroshima distrusă îmi amintesc de Bakhmout. Nu există absolut nimic viu, toate clădirile sunt distruse (…) o distrugere absolută și totală. »

„Astăzi, Hiroshima este un oraș reconstruit și visăm să ne reconstruim orașele care sunt în prezent în ruine ”, a spus președintele ucrainean.

Scena celei mai lungi și mortale bătălii din războiul care a început în februarie 2022, Bakhmut, un oraș de aproximativ 70.000 de locuitori înainte de conflict, a fost devastat de lupte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră