Zelensky: „Bahmut este doar în inimile noastre”

21 Mai 2023
Zelensky: „Bahmut este doar în inimile noastre”

„Astăzi, Bakhmout este doar în inimile noastre ”, a spus președintele ucrainean, într-o declarație comună cu omologul său american Joe Biden. „Trebuie să înțelegeți că nu a mai rămas nimic acolo, [armata rusă] a distrus totul ”, a adăugat el, scrie Le Monde

Grupul Wagner a declarat sâmbătă că orașul Bakhmout „a fost luat în întregime” , informație confirmată de Ministerul rus al Apărării. Vladimir Putin i-a felicitat pe luptătorii lui Wagner și pe armata Moscovei.

Timp de opt luni, Bakhmout a fost scena unor bătălii sângeroase, Moscova dorind să facă din captura sa o victorie simbolică la mai bine de un an de la începutul ofensivei sale în Ucraina.

„Președintele a negat capturarea lui Bakhmut”, spune purtătorul de cuvânt al lui Volodymyr Zelensky

Purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Sergii Nykyforov, a asigurat duminică că președintele nu a confirmat capturarea orașului Bakhmout de către forțele ruse din Est, după un răspuns ambiguu al lui Volodymy Zelensky în marja summit-ului G7 din Japonia. „Președintele a negat că a pierdut Bakhmout ”, a spus el pe Facebook .

Stând alături de președintele american Joe Biden în timpul unei întâlniri de la Hiroshima pe marginea G7, Volodymyr Zelensky s-a străduit vizibil să se exprime pe acest subiect, cu un răspuns lung, emoționant și uneori confuz în limba engleză. El părea să sugereze că Bakhmut a fost doar o  victorie pirică a rușilor și că nu mai era nimic de pierdut pentru ucraineni acolo. „ Nu este nimic în acest loc... doar ruine și o mulțime de ruși morți ”, a spus el citat de Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră