Zelensky: „Nu atacăm teritoriul Rusiei”

14 Mai 2023
Zelensky: „Nu atacăm teritoriul Rusiei”

Volodymyr Zelensky, în plină pregătire pentru o contraofensivă, a asigurat duminică Berlinul că Ucraina  „nu atacă teritoriul Rusiei ,scrie Le Monde 

„Nu avem timp sau putere să o facem și nu mai avem armele să o facem. Pregătim o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor cucerite nelegitim” , a explicat președintele ucrainean în cadrul unei conferințe de presă comună cu cancelarul german, Olaf Scholz.

Potrivit unui articol de la Washington Post publicat sâmbătă, bazat pe documente secrete ale serviciilor de informații americane, Zelensky le-a propus șefilor săi de stat major să efectueze atacuri în interiorul Rusiei.

Președintele ucrainean ar fi sugerat în special „ocuparea orașelor de graniță rusești” , „bombardarea unei conducte de petrol care transportă petrol rusesc în Ungaria” și să efectueze lovituri în Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune sau folosind drone.

Totuși, articolul raportează mai multe cazuri în care președintele ucrainean este cel care înfrânează ambițiile militare ale subordonaților săi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră