Zelensky îi cere lui Scholz să sprijine livrarea avioanelor de luptă

14 Mai 2023
Zelensky îi cere lui Scholz să sprijine livrarea avioanelor de luptă

Președintele ucrainean a asigurat, de asemenea, că Ucraina nu atacă teritoriul Rusiei, scrie Le Figaro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, aflat în vizită la Berlin, l-a chemat duminică, 14 mai, pe cancelarul Olaf Scholz să sprijine eforturile mai multor aliați de la Kiev de a livra avioane de luptă pentru a respinge invazia rusă.

În prezent lucrăm la crearea unei coaliții de avioane de luptă ”, a spus Volodymyr Zelensky. „ De asemenea, voi cere Germaniei să sprijine Ucraina în această coaliție ”, a adăugat el în timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german, care a refuzat până acum să livreze avioane direct în Ucraina.

Nici un atac pe teritoriul Rusiei

El a asigurat, de asemenea, că Ucraina „ nu ataca teritoriul rus ”. „ Nu avem timp sau putere să o facem și nu mai avem armele să o facem. Pregătim o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor cucerite nelegitim ”, a explicat el.

Aceasta este prima călătorie a președintelui ucrainean în Germania de la începutul conflictului. Volodymyr Zelensky a sosit sâmbătă seara târziu, subliniind pe Twitter că vizita sa va fi dedicată „unui pachet foarte important” de livrări de arme în țara sa, precum și „reconstrucției” Ucrainei. 

Vizita vine pe fondul pregătirilor pentru o ofensivă de primăvară a armatei ucrainene, întrucât Kievul și Moscova revendică ambele succese în și în jurul lui Bakhmout, în regiunea Donbass (est).

Alte stiri din Externe

Ultima oră