Volodymyr Zelensky a sosit în Germania

14 Mai 2023
Volodymyr Zelensky a sosit în Germania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat peste noapte că a sosit la Berlin de la Roma pentru prima sa vizită în Germania de la izbucnirea invaziei ruse, scrie Le Monde.

„Deja la Berlin” , a scris el pe contul său de Twitter, adăugând că vizita sa va fi dedicată unui „pachet foarte important” de livrări de arme în țara sa, în special „sisteme de apărare antiaeriană” , precum și „reconstrucție” a Ucrainei.

Programul detaliat pentru vizita lui Volodymyr Zelensky în Germania nu a fost încă confirmat oficial. Dar, potrivit mai multor mass-media germane, el trebuie să se întâlnească dimineața în special cu cancelarul Olaf Scholz și cu președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Guvernul german a anunțat sâmbătă că pregătește un nou plan pentru livrările de arme către Ucraina în valoare de 2,7 miliarde de euro. Include în special 30 de tancuri Leopard 1, numeroase vehicule blindate, drone, sisteme de apărare antiaeriană, rachete și muniție.

După-amiaza, președintele ucrainean trebuie să meargă la Aachen pentru a primi premiul Carol cel Mare care recompensează în fiecare an o personalitate pentru contribuția sa la unificarea europeană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră