Zelensky: Donbasul va fi ucrainean

28 Mai 2022
Zelensky: Donbasul va fi ucrainean

Președintele Volodimir Zelenski  a spus într-o scurtă video că situația din Donbas este „foarte dificilă” și că forțele ruse sunt concentrate în regiunea de coastă a Ucrainei și folosesc rezerve de „artilerie maximă”.

 Situație dificilă în Donbas

Așa cum era de așteptat, situația este foarte dificilă. Ocupanții încearcă să atingă în cel puțin o sută de zile de război obiectivele pe care sperau să le atingă în primele zile de după 24 februarie. Prin urmare, au concentrat artilerie maximă, rezerve maxime în Donbas. Există lovituri cu rachete și atacuri cu avioane - totul.

Ne protejăm pământul în modul în care resursele noastre actuale de apărare ne permit. Facem totul pentru a le crește. Și le vom crește.

Dacă ocupanții cred că Lyman sau Severodonețk vor fi ale lor, se înșală. Donbas va fi ucrainean. Pentru că aceasta este esența noastră. Și chiar dacă Rusia aduce distrugere și suferință peste tot acolo, totuși vom reconstrui fiecare oraș și fiecare comunitate. Și nu există și nu va exista nicio alternativă la steagurile noastre ucrainene acolo, a maispus Zelensky

Alte stiri din Externe

Ultima oră