Zelensky a acuzat „unele” țări arabe că „închid ochii” la invazia rusă

19 Mai 2023
Zelensky a acuzat „unele” țări arabe că „închid ochii” la invazia rusă

Din păcate, unele țări din întreaga lume și aici printre voi închid ochii la aceste închisori și anexări ilegale”, a spus Zelensky, cerând liderilor Ligii Arabe reuniți la Jeddah, Arabia Saudită, să „arunce o privire sinceră” asupra războiului, scrie Le Monde.

Mai devreme Zelensky a spus că „Crimeea a fost prima care a suferit de pe urma ocupației ruse, iar majoritatea celor reprimați în Crimeea ocupată sunt musulmani”, a spus el pe Telegram .

Țara gazdă a summit-ului, Arabia Saudită, a adoptat o poziție relativ neutră cu privire la conflict, jucând un rol neașteptat în septembrie ca mediator într-un schimb de prizonieri între Moscova și Kiev.

Cea mai mare economie a lumii arabe și cel mai mare exportator de țiței din lume își coordonează politica petrolieră cu Rusia, menținând în același timp legături strânse cu Statele Unite, partenerul său de securitate de lungă durată.

Pe de altă parte, Siria lui Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei, este una dintre cele cinci țări care au votat împotriva rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite care cer Rusiei încetarea ostilităților în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră