Whoopi Goldberg a fost suspendată de la postul ABC după ce a spus că Holocaustul „nu este despre rasă” pentru ca a fost "vorba de albi"

11 Feb 2022 | scris de M.N.
Whoopi Goldberg a fost suspendată de la postul ABC după ce a spus că Holocaustul „nu este despre rasă” pentru ca a fost "vorba de albi"

Criticată pentru că a spus că Holocaustul „nu a fost o chestiune de rasă”, actrița este suspendată pentru două săptămâni de la talk-show-ul pe care îl co-prezintă.

Actrița americană Whoopi Goldberg a fost suspendată, marți, pentru două săptămâni de la emisiunea pe care o co-prezintă pe rețeaua americană ABC, după ce a spus cu o zi înainte că Holocaustul „nu a fost vorba despre rasă” pentru că "e vorba despre grupuri albe".

„În vigoare imediat, o suspend pe Whoopi Goldberg pentru două săptămâni pentru comentariile ei greșite și dureroase”, a declarat președintele ABC News, Kim Godwin, într-o declarație marți seară. „Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am cerut să-și facă timp să reflecteze și să învețe despre impactul comentariilor ei.”

„Întreaga organizație ABC News este solidară cu colegii, prietenii și comunitățile noștri evrei”, a adăugat Godwin.

Ea și-a cerut scuze luni pentru declarația făcută în timp ce încerca să apere romanul grafic al Holocaustului Maus, care a fost recent interzis din programa școlară de autoritățile dintr-o zona din sudul Statelor Unite. Dar Kim Godwin, președintele ABC, a considerat că nu este suficient și a decis să suspende gazda celebrului talk-show The View.

Goldberg a devenit virală luni când a susținut că Holocaustul „nu este despre rasă”, uimindu-și colegii de la masă.

"Despre ce e vorba?" a întrebat co-gazda Joy Behar.

„Este vorba despre inumanitatea omului față de om, despre asta este vorba”, a spus Goldberg.

„Dar este vorba despre un supremacist alb care merge după evrei și țigani”, a spus co-gazda Ana Navarro.

„Dar acestea sunt două grupuri de oameni albi”, a spus Goldberg, în timp ce colegii ei o dezaprobau

 

Critici și scuze

„Ar fi trebuit să spun că are legătură cu ambele”, și-a cerut ulterior scuze pe Twitter actrița câștigătoare a Oscarului pentru rolul din „Ghost”, considerată un pionier în descoperirea actorilor de culoare pe scena americană.

„După cum a spus Jonathan Greenblatt de la Liga Anti-Defăimare, Holocaustul a fost distrugerea sistematică de către naziști a poporului evreu, pe care ei îl considerau o rasă inferioară”, a adăugat ea. 

„Îmi pare rău că cuvintele mele au provocat această suferință”, a conchis, prezentându-și „scuzele sincere”, 

„Poporul evreu din întreaga lume a avut întotdeauna sprijinul meu și acesta nu va [ceva niciodată]. Îmi pare rău pentru rănirea pe care am cauzat-o”, a adăugat Goldberg. Goldberg a reiterat sentimentul în versiunea de marți din „The View”, spunând că „regretă” comentariile ei.

Sursa: FoxNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră