Pacientul care a infectat Spitalul Gerota a fost externat

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Pacientul care a infectat Spitalul Gerota a fost externat

Pacientul zero de la spitalul Dimitrie Gerota din Capitală a fost externat. Fostul ofițer MAI a rămas cu sechele pulmonare și are nevoie de un aparat de oxigen pentru complicațiile apărute. Acesta trebuie să stea în izolare, la domiciliu, două săptămâni.

"Pacientul a fost externat. El a avut o formă severă de infecție cu COVID-19, motiv pentru care există niște sechele pulmonare, niște complicații respiratorii cronice și o să urmeze o evaluare ulterioară pe partea pneumologică. Deocamdată, el este în autoizolare acasă pentru încă două săptămâni. Este măsura de siguranță pentru cei care au fost internați. Chiar dacă s-au vindecat, chiar dacă au testele negative, e bine să mai rămână două săptămâni în autoizolare. Nu mai are nevoie de tratament, ci de oxigen. Are un aparat de oxigen la domiciliu", a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală, preluat de Stirile TVR.

Doi dintre medicii infectați de fostul ofițer cu COVID-19, se află în stare gravă internați la Spitalul Matei Balș. În cazul fostului ofițer a fost deschis un dosar penal in rem.

La începutul lunii martie, bărbatul, fost adjunct în Poliția Capitalei, a mers la Spitalul Gerota și a acuzat că nu se simte foarte bine. A dat chiar și o declarație pe proprie răspundere că nu a părăsit țara. Medici au deciz externarea lui, fără să ia în considerare că acesta putea minți.

Peste câteva zile, starea lui s-a înrăutățit, astefel că i-au făcut și un test pentru virusul COVID-19, care a ieșit pozitiv. Între timp, el fusese tratat fără ca medicii să ia vreo măsură specială.

În tot acest timp el a îmbolnăvit zeci de cadre medicale din spital, dar și alte persoane din anturajul său, inclusiv întreaga familie, chiar și nepoțelul de doar 3 ani.

Acum este deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și bărbatul va fi cercetat în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră